Måndag

Ännu en måndag är här. I natt har Tilda fått sova i sitt eget rum, som vi nu gjort i ordning, och i sin nya själsäng. Eller ja, sängen är ju inte ny men allting annat. Jätte fint är det och Tilda trivdes där i natt. Tror det var bra för alla att hon sover i eget rum, jag har sovit som en stock och även Tilda som somnade kring halv åtta igårkväll och sov ända till klockan halv åtta i morse. Dock vaknade hon klockan halv fem och halv sex imorse, men annars har hon sovit som en stock!!!

Nu sover Tilda också i sin säng och hon har sovit länge nu, kanske ska väcka henne snart. Tänkte att vi skulle ta en prommis senare med vagnen, fast jag vet inte om jag ska vänta på mattias så han kan fixa sittdelen istället för nu vill hon inte ligga längre, hon är ju så nyfiken och vill titta på allt numera. Ja får se hur det blir! :D

Imorgon var det tänkt att jag skulle till holmsund på inskolning på ett boende men det kan tyvärr inte bli av. Hittar ingen som kan vara barnvakt så jag får väl offra jobbet ännu en gång och stanna hemma............

Nu: Titta på älsklingen när hon sover (SÅ SÖT!!!!!!!)

torsdag

I natt var Tilda lite grinig men till slut somnade hon om igen och vaknade klockan sju, då klev vi upp och åt frukost, vid nio sov hon igen till typ halv elva och kring halv tolv fick hon lunch. Nu är klockan 12 och hon har just somnat igen. Försökte hålla henne vaken men det gick inte längre :P. Så hon får sova nu en stund och en till senare i eftermiddag.

Idag skulle jag verkligen behövt handla, men Tilda sover ju nu och dessutom är det huur mycket som helst som ska handlas så kan inte precis gå med det + Tilda, inte ens utan Tilda haha :P. Så det får nog vänta tills Mattias kommer hem från jobbet. Undrar förresten om han kommer hem på lunch?? Tror inte det :(. Skulle ha behövt fara på banken också och he in lönen på kontot eftersom jag aldrig fixar dedär..............

I helgen blir det jobb, jobb och ännu mera jobb!! Börjar helgen imorgon med att jobba kväll, sen dag på lördag och delad på söndag. Jaja, pengar till mig och det tackar jag inte nej till!

Nu blir det hänga tvätten som precis är klar sen skulle jag städat också men till mitt försvar så sover ju Tilda och vill ju inte vecka henne så det får bli senare nångång :D.

Nu: tvätten.

sommarjobb

Har glömt att säga: Jag tackade ja till en period jobb på bruksbacken i sommar!!! Ja, min chef Sanna ringde enkomst för att hon ville veta om jag ville jobba.... var ju tvungen att säga nånting!! Och jag vill inte säga helt nej heller eftersom jag inte vet om jag får nått jobb på sjukan, får jag inte det så vill jag helst inte vara helt utan iaf, så ja, det fick bli så här.. Hoppas det blir bra nu då :P. Men fattar inte varför det är så brottom med det nu, det är ju bara januari???

Annars gick kvällen igår faktiskt bra utan min lilla älskling. Dock saknar jag henne nu såååå mycket. Men ska fara förbi apoteket kring ett och sen far jag och hämtar hem henne :*.

Nu ska jag ta något att fika iaf. bye.

ÄLSKLING!!!

Nu har mamma precis åkt med Tilda och jag saknar hon redan!!! Åh min älskling. Planen är att jag ska följa med Mattias till tandläkaren i sävar sen ska vi fara och äta middag, utan Tilda. MEN jag saknar hon ju redan, hur ska kvällen gå?? Kanske hämtar hem min lilla älskling ikväll. Får se.

Vi vaknade och klev upp klockan åtta i morse. Sen har vi bara myst och lekt och ja, Tilda har sovit en stund såklart. Nu väntar jag på att Mattias ska sluta jobbet klockan fyra som är om en och en halvtimme typ. Jaha ensam och övergiven just nu alltså. Jippi..... Jaja, min idé så får väl skylla mig själv :P. Menmen, hon lever ju om jag hämtar henne sen också så ... saknar hon bara lite nu :P.

Kanske ska städa en aning nu, men jag vet inte. Får se......... hehe.

Det bästa som finns <3


plus

Imorse var vi uppe tidigt, klockan sju bestämde sig Tilda för att det var dags att vakna. Men då hade hon ju sovit läääänge också. Och knappt vaknat nånting i natt. Åh så skönt!!!

Idag är det plusgrader ute och vi tänkte oss ut på en promenad i det fina vädret. Men just nu är min älskklings Frida på väg hit. Hon ska med på prommis!!! Och så har jag färgat mitt hår, lite ljusare har jag nu, tänkte kanske färga det liite ljusare men får se.

Tilda springer omkring i gåstolen nu och pratar för sig själv eller med leksakerna kanske. Nu försöker hon få tag i stolen som hon har farit till haha, hon når den inte riktigt! :P Söt är hon iaf!! Snart dags för henne att sova middag.

Nä nu ska jag återgå till att vänta på Frida och leka med min lilla älskling :*

fungerar!!!

Igårkväll badade vi Tilda och sedan fick hon på sig en pyamas. Sen fick hon bara sitta och mysa med mig och mattias, ta det lugnt och varva ner inför natten. Kring halv åtta fick hon sista maten innan natten och det var tänkt att jag skulle läsa för henne en stund med hon slocknade direkt vi la ner henne i sängen. Hon sov då en kvart kanske, sedan vaknade hon och skrek, vi väntade fem minuter innan vi gick in och då gick vi in och stoppade om henne och pratade lugnt med henne och sen gick vi ut igen. Hon somnade typ en kvart till men sedan var det slut sovit på ett tag. Upprepade proceduren med att vänta fem minuter, gå in, vänta osv och tillslut, efter typ 20 minuter så somnade hon faktiskt för att sova hela natten!! Klockan var då kring nio på kvällen. Hur underbart var inte det???? Jag bar henne inte en sekund igårkväll. Åh härliga tider. Jobbigt att stå ut med skriket men det hjälpte!! Samma sak blir det ikväll. Kan hoppas det går lite fortare! :)

Hon vaknade inte förren klockan 8 imorse så nu har vi klivit upp och vi båda har ätit frukost tillsammans. Mysigt!!! Tilda har fått på sig kläder nu och just nu sitter hon i gåstolen och försöker ta mössan hennes som ligger i bilstolen, hon når den inte riktigt haha :P.

Själv ska jag snart ta och duscha om jag får något tillfälle, är ändå snart dags för Tilda att sova sin förmiddagstimme. Kvart över 11 idag ska jag till vårdcentralen så mamma eller pappa kommer och är med Tilda under tiden så hon slipper följa med och bli grinig och sånt där.... :D.

Har även startat dismaskinen och tvättmaskinen så nu är allt på väg att bli rent, yeey ;D. Nä nu måste jag se vad Tilda håller på med! :P.

Igårkväll då hon hade badat :D

sov-tilda

Chefen ringde nyss. Hon frågade om jag kan jobba 7-21 på lördag. Trodde redan jag jobbade den helgen men tydligen inte :P Tackade i alla fall ja till jobbet på lördag! Så frågade hon också om jobb i sommar för två perioder och ja, visst skulle det kännas bra att säga ja och vara säker på jobb i sommar men jag har ju sökt på sjukhuset och vill veta om jag får nått där först, då tar jag ju helldre det!! Ja, jag sa att jag skulle fundera på det :P.

Nu ska vi lära Tilda att somna själv i sin säng utan att jag ska bära på henne långt in på natten. Detta för att hon ska få bra sovrutiner och en bra nattsömn. Har läst på lite om det där och det finns olika metoder. Vi lägger hon tydligen alldeles för sent, dom ska lägga sig tidigt, så ikväll blir det nattning kring halv åtta istället för halv 10, 10 som det ser ut just nu. Jag ska ge henne mat, göra en godnatt-rutin så att hon vet exakt vad som ska hända och förstår att det är dags att sova, sen ska jag lägga henne i sängen och sjunga eller läsa och sen bara bädda om henne och gå ut ur rummet. Börjar hon skrika ska vi bara låta henne skrika, hur jobbigt det än är att höra på. Några minuter så att hon får en chans att somna av sig själv. Annars kan man gå in och prata lugnt med henne eller sjunga lite mer men absolut inte ta upp henne för då får hon ju som hon vill och då kommer hon aldrig bli nöjd att somna själv.

Så ja, det kan ta några dagar, en vecka eller så, men till slut så ska det gå!! :) Hon ska nu få ett eget rum också så att vi inte vaknar om hon bara börjar prata lite, då har hon ju fortfarande en chans att somna om utan att man gör någonting. Börjar hon skrika så kan jag lova att man hör henne om hon så skulle sova i en annan lägenhet haha :P.


Nä jag hoppas det blir bra det här, hon är ju så pass stor nu att hon ska kunna somna själv och jag kan ju inte bära henne tills hon blir ett år, hon är ju så tung! och bortskämd blir hon ju :P. Haha nä men man ska ju alltid finnas där men det finns ju en viss gräns, dom måste ju lära sig själv till slut :). Jag tror på det här, måste bara ha lite tålamod!! Åh vad hon börjar bli stor nu min älskling!!! (L)

Idag ska jag och Tilda förbi mamma och hälsa på en stund, sen ska jag ändå till barnmorskan där så det passar ju bra :) Blir skönt att få byta p-piller så jag kanske slutar vara en surfitta hela tiden :D.

Nu sover älsklingen, så jag ska ta och göra mig klar för att fara så det är bara att packa ner Tilda sen när hon vaknat, lär ju inte ta allt för lång tid för slutar jag gunga henne nu kommer hon vakna!! (förresten så borde jag inte gunga henne nu när jag tänker efter, bättre hon får somna av sig själv utan att jag gungar...) Så hejdå.

lurad..

Haha ja jag vet inte vars jag ska börja riktigt.... :P. I lördags var jag helt inställd på att vi skulle fara till Mattias mamma och äta middag, jag gör mig iordning och mattias går ut och sätter in motorvärmaren, när han kommer tillbaka säger han att han just pratat med sin mamma som har blivit sjuk.. Jaha, ja då var vi ju tvungen att hitta på något annat att göra för jag hade ju faktiskt gjort mig i ordning och allt!! Helt plötsligt plingar det på dörren och där står Ida. Jag skulle följa med. Jaha, vars skulle vi då tro?? Jo vi for ner på stan och jag fick handla för 500 kr!!!! jippiii :D. Vi äter middag på kina och sen far vi hem till toba för ida skulle sminka sig och byta om typ. Sen ville hon förbi maxi också för att köpa en dricka som inte fanns... SEN kunde vi fara hem till mig, och när jag tittar in i vardagsrummet får jag nog en chock kan man minst sagt säga. Där är mattias, hans kompisar och alla tjejer och skriker grattis!!! Blir gaanska rädd och var inte precis beredd på det där :P.

Ja, så gulliga kompisar har jag, som ordnar en överraskningsfest för mig. TACK, kvällen var hur bra som helst!!! :* (L)

Tilda var i växtholm och igår for vi dit på middag och för att hämta hem lilla Tilda som nu har blivit ett halvår OCH fått sin första tand!!! Åh hon är så stor nu min lilla älskling!! :*

Idag har jag ringt till vårdcentralen och ska dit på onsdag för att kolla upp min förkylning som varit typ ett och ett halvt år nu.. ganska less, ja! Blir inte mycket mer idag, kanske måste jag och Tilda gå på affären en sväng men det tar vi senare, nu har hon nyss fått välling och nu är ögonen igenklistrade!

Har inga bilder från i lördags men petra har massor på sin kamera så kanske får några senare ;D
Nu blir det inte mycket som händer, tv kanske. Hejsss.

igen

Japp, jag gör det igen!!! Andra gången för idag, haha yeey..

Nä men nu har jag gett Tilda lite mellanmål, hon fick fruktpuré, en som hon inte smakat tidigare, och hon ÄLSKADE det kan jag ju säga!! Hon åt upp hela burken, fanns inget stopp!! :P. Till middag tror jag hon ska få lite gröt som hon också älskar!

Nu sitter hon i babysitern och pratar väääldigt högt med leksaken hon håller i handen :P. Ganska gulligt måste jag säga.

Har inte blivit att jag tagit ner julgranen och sånt ännu..... snart kanske :P. Just nu väntar jag på att top model ska börja och det är bara 20 min kvar tills dess så hinner inte med nått sånt ändå nu :P.


HAHAHHA här är hon inte så gammal!! :D :D

12 januari

Just nu mår jag bättre än igår, men imorse var det inte så bra, då Tilda vaknade klockan halv fem.... Men nu känns det bättre och jag har plockat undan en del här hemma och så. Ska plocka undan julgrejerna också om jag hinner, eller ja, om jag ids :P. Annars väntar jag på att älsklingen ska komma hem från jobbet så vi får ta tag i det tillsammans!

Ikväll blir det att fara till Ida! Ska även fara på affären och handla mat åt Tilda och skriva en lapp till min pappa som ska vara barnvakt hela dagen imorgon då jag jobbar 7-16. Han ville ha en lapp där allt står, hur han ska göra, när hon ska äta och sånt, haha rolig han är :P. Han var ju här igår och hjälpte mig, han bytte blöja, klädde på henne och gjorde gröt åt henne så lite kan han ju nu ;D. Går nog bra de där, lämnar henne imorgon bitti eftersom jag tar Mattias bil!

Nu har ögonen gått igen på min lilla älskling och jag ska kanske göra någon nytta om jag orkar..............

Haha, vilken gammbild, tror den är från början av tvåan!!


Förra hösten typ :p


2008


2007 tror jag ;P


Ah på den tiden då man var ganska vig och så..



Nä nu får det vara bra för den här gången, byeee

sjukling........

Idag mår jag ännu sämre än igår och nu är jag typ inte levande.......... tur att jag har den bästa pappan i världen som kommer och hjälper mig senare när han har vaknat, då han har jobbat i natt, så att jag kanske kan börja leva igen för ja, han ska ta med sig nässpray och jag längtar!!!! Ska passa på att sova då för det går verkligen inte att göra nu. Tilda vaknade kring 6 imorse och nu har vi klivit upp och hon sitter i babysitern, lite lagomt grinig...... Och själv har jag inga krafter att leka med henne, men vad gör man, är man mamma så är man fan. Bara att bita ihop!!

Ikväll så skulle vi fara till Ida men nu då jag är så här sjuk så tror jag knappast att det blir av! :( Får ta det imorrn om jag känner mig bättre då eller torsdag kanske :).

ÅÅÅH min hals dödar mig sakta men säkert........... Bäst att ta en halstablett, brukar dock inte hjälpa men jag är desperat efter att få nånting att fungera, kanske till och med tar en alvedon!!!

Ska få Tilda att somna nu igen så jag kan sova igen, om jag har tur!!! Mycket mer än så idag blir det verkligen inte!

Annars, är det nån som vet en bra film så säg gärna till..

januari 10

Igår innan jag for och skulle jobba fyra timmar så låg hela skänken utspridd i delar på golvet i vardagsrummet, när jag kommer hem går jag direkt fram till Tilda och börjar prata med henne, bakom mig i soffan sitter Mattias och utan att titta så frågar jag honom vad dom har gjot idag och till svar får jag: Ja, om du kollar bakom dig så ser du det.. Haha ja jag hade helt missat att det faktiskt gick att gå på golvet när jag kom hem! :P. Glad blev jag i alla fall då skänken är helt klar, nu måste vi bara flytta in tvättmaskinen, som står i hallen, in på toaletten så att den faktiskt får plats i hallen :P. Tror vi ska göra det ikväll, och sen nån dag i veckan kommer Mattias pappa och kopplar in den!!

Imorse vaknade Tilda klockan fem för mat och när jag vaknade ville jag bara gå och lägga mig ner och inte vakna igen typ, fyfan vad ont i halsen jag hade och feber och grejer............. jätte kul. Men som mamma har man inte tid med sånt så nä det var bara att kliva upp! Fick sen dock sova till typ 10 men när man är sjuk så spelar det inte så stor roll, skulle kunna sova en evighet :P.

Tilda har precis fått i sig lunch och nu är hon på väg att somna, min älskling, hon är så söt!!! :* Borde göra massa nytta nu när Tilda sover men jag tror jag skippar det idag, mår ju inte så bra, kanske sätter på en film eller så :).






20 år nu.

I onsdags var dagen före min födelsedag, jag och min bästa for ut på olles!! Var hur kul som helst!!! Vaknade upp på morgonen på torsdagen (igår alltså) och mådde sjukt dåligt.... jag som aldrig brukar bli bakis ;o. Haha så igår var jag inte pigg alls men men, var kanske värt det då kvällen innan var bra ;D.

I onsdags så kom pappa förbi med min present, en helt ny tvättmaskin!!! Precis vad jag önskat mig! :D Av älsklingen fick jag en ram med bild på mig och tilda (bilder har bara legat på bordet här hemma tidigare) och så fick jag en börs (behöver det verkligen!!) och så fick jag ett presentkort/sminkning på make up store!!! TACK älskling :*

Här hemma ser det just nu förjävligt ut :P.... Bordet ser man typ inte ens för alla grejer som ligger här och på hela golvet i vardagsrummet ligger skänken i bitar som vi köpte härom dagen, vi har inte skruvat ihop den och det kommer ta typ en vecka!!! :P Sjukt mycket att göra alltså.

Men idag tänkte jag i alla fall ta tag i lite städning av bordet och sådant som faktiskt går att göra. Men inte än, jag är ledig idag och har inte tänkt stressa, nu har jag laddat ner maria wern och tänkte se på den nu när Tilda sover lite, har inte så mycket för mig nu och klockan är ju alldeles för tidigt för att ens tänka på att städa nu så det gör jag om en stund.... :P

5 januari

Nu sitter jag här medans Tilda sover och väntar på att min bästaste Frida ska komma. Vi ska mysa och fira mig ikväll för ja, imorgon är det 6 januari och jag fyller 20 år. Åh vad gammal jag börjar bli!!! Men det blir bra iaf.

Igår jobbade jag kväll och det gick bra. Har väl inte så mycket mer att säga typ.

3 januari 2011

Jag har inte skrivit nått på länge och nu orkar jag knappt skriva nått för det finns mycket att skriva.. Och alla liksom bara skriver om vad som hänt under året osv........... jag är inte en av dom, har helt enkelt inte mycket att skriva om just det. För ja, förutom att jag träffade världens bästa pojkvän och fick världens bästa dotter så har det inte hänt ett skit!! Varit gravid och mått dåligt, sen bara varit mamma. Haha jaja det har väl varit ett bra år ändå ;D.

Det här året tror jag dock kommer blir mycket bättre, tänk att slippa alla problem det innebär att vara gravid?? <3. Fast.......... det är ganska mysigt ändå. Ja men skit samma. Jag ska fylla 20, på torsdag till och med!!!!!

Så onsdag kanske det blir lite party för mig och min Frida :*. För ja, alla som vill ;D. Nu är klockan inte alls mycket, Tilda vaknade halv sju typ och jag gav henne mat, sen vill hon inte sova, nu sitter hon i babysitern och är mysig istället. Ska snart ta upp henne till soffan så ska vi mysa ännu mer (L). Själv orkar jag inte gå och lägga mig igen, ska ändå upp igen om typ två timmar då jag ska hinna med massor av saker innan älsklingsfrida kommer förbi. Hon kommer klockan 11 och vi ska ner på stan och mysa. Shoppa å grejer. Yeeyyy.

Nu: Soffmys med Tilda!!!!

RSS 2.0