trött.

Vet inte vad Tilda haft för sig dom senaste nätterna men sovit har hon definitivt inte gjort... Rätt dryyygt. I natt kollade jag på klockan och den var 04 senaste gången. Då hade jag legat med Tilda i soffan typ en timme innan och gått runt med henne tidigare. Men som om det inte räckte så var jag även tvungen att gå med henne kl 04 för hon vaknade och ville inte sova. Till slut, efter måååånga försök att lägga henne i sängen för att fortsätta sova så gick det. Inte så bra, men hon skrek i alla fall inte. Tack. Jag har nu "sovit" till typ 10.

Ikväll ska jag för första gången på jätte länge, känna mig som en människa. Jag ska gå ut och äta med tjejerna. I alla fall Ida, får se vilka mer det blir. Utan mage, utan Tilda. Åh vad mysigt! Inte för att jag inte kommer sakna Tilda, men det ska faktiskt bli riktigt skönt att slippa vara mamma för en stund. Mattias blir hemma med henne.

Nu sitter hon i bärselen på min mage och sover. Vill lägga henne i sängen men vet ej om jag vill ta risken att hon vaknar. Kanske om en stund så hon sover riktigt ordentligt... Duscha vill jag också göra, dock svårt om Tilda inte sover. Får väl vänta tills mattias kommer hem från jobbet.

Vet inte vad jag ska göra nu... borde ut och fixa kuvert och frimärken så jag kan skicka in alla papper som ska in. Men det kändes jobbigt. Kan ej gå ut så här. Får se hur jag löser detta.

byee.

förslossningen

Nu har det gått lite mer än en månad men jag minns det som igår, vilken upplevelse!

Började på morgonen kring tio då jag kände första värken. Den gjorde inte speciellt ont, jag antog att det bara var en förvärk som vanligt. Jag klev upp och fikade, under tiden kände jag en till. Gick och la mig igen och kände ännu en värk. Fortfarande antar jag att dom ska sluta som dom brukar göra. Jag försökte sova men dom slutade inte och till slut började dom kännas ännu mer. Jag väckte mattias och vi klev upp. Dom hade fortfarande inte slutat utan började istället göra lite mera ont. Dom kom mer regelbundet, för länge och för ofta för att bara vara förvärkar. Tiden gick och värkarna började göra ont på riktigt. Men jag ville verkligen inte ringa till förlossningen, tänkte att det är väl bara jag som är lite känslig, typ inte tål smärta eller nått. Så vi väntade ännu ett tag men till slut gick jag med på att ringa dit. Där sa barnmorskan vi pratade med att jag skulle ta en alvedon och sätta mig i duschen och att ju längre jag var hemma ju bättre var det men att det bara är att komma in när jag känner att det inte går mer. Jag gjorde som hon sa och guuuuud vad skönt det var att sätta sig i duschen. Det lättade faktiskt riktigt mycket. Men tillslut gjorde det ont ändå och jag blev less. Jag klev upp och kände att det verkligen inte gick att vara hemma längre.

Vid halv två ungefär kom vi in till förslossningen. En barnmorska satte ctg för att kolla värkarna och barnets hjärta. Sedan kollade hon hur öppen jag var. Klockan var då två och jag var öppen 3 cm. Det var för tidigt för att dom skulle kunna lägga in mig så jag fick antingen fara hem eller sätta mig i dagrummet. Två timmar senare, klockan 16 skulle hon kolla igen hur öppen jag var. Jag tyckte inte att det var någon idé att fara hem så jag fick en varm kudde bakom ryggen och satte mig i dagrummet. Värkarna gjorde nu väldigt ont. Mamma torkade min panna som typ rann av svett (var jätte jobbigt och varmt) och vid varje värk tryckte mattias på mina knän (skulle tydligen lätta lite på smärtan, och det gjorde det också) Och jag kan säga att värkarna inte precis gjorde mindre ont ju mer tiden gick....

Sakta men säkert blev klockan 16 och jag fick gå in i ett rum för att bli undersökt igen. Jag var nu öppen 4 cm.... TYP DRYYYGT, 6 cm till!!! Men nu kunde jag i alla fall bli inskriven. Jag ville ha något mot smärtan men barnmorskan sa att ju längre jag väntar desto bättre. Jag fick lägga mig i badet och det var skööönt!! Efter typ en timme klev jag upp och fick lägga mig i förlossningsrummet. Lustgas kopplades in men jag kan meddela att jag verkligen inte var ett fan av de där, använde de under typ två värkar, mådde bara dåligt av den så jag valde att vara utan.

Tog mig igenom värkarna utan lustgas och sedan var det dags för vattnet att gå. Jajemen, inget sipprande här inte. Nä satan vad det sprutade. Som en fors ungefär och jag kände hur jag typ exploderade och vips så var hela jag och rummet alldeles blött och blodigt. Jag ringde efter barnmorskan som kom och kände hur öppen jag var igen. Var nu öppen 5 cm. Det hade alltså tagit flera timmar att öppna sig 5 cm och jag hade 5 cm till!!! Jag bad därför då om epidural och det gick att få då. Narkosläkaren kom ganska fort och när han höll på att sätta den i ryggen på mig så börjar jag typ "rycka" vid varje värk och jag kände att jag måste typ skita. Så när han var klar skulle det ta 20 min innan det började värka (jag längtade!!!). Men jag kände verkligen att nu måste jag skita, typ skrek "JAG MÅSTE SKITAAA!!" barnmorskan såg väldig förvånad ut och sa "eeh nä jag ska kolla hur öppen du är..." Sen sa hon bara "oj, jag tror det blir en bäbis snart!" Ja, jag var nu helt öppen... ofta det tog typ 30 min att öppna 5 cm ;o Hon stängde då av epiduralen som inte hann börja värka. (jag visste dock knappt vad som hände då jag var helt inne i min egen värld och försökte övertala mig själv om att allt snart var över.. :P)

Men som om det inte räckte med att jag inte kunde få nån bedövning så fick jag inte heller börja krysta för barnet skulle sjunka ner mer innan. Jag skulle istället bara slappna av och andas genom värkarna. Och det var här det gjorde verkligen ont på riktigt. Hur lätt är det att slappna av när man har så ont??? haha nä det var inte lätt alls.

Men tillslut så gick det inte att hålla igen och jag var bara tvungen att krysta. Jag fick lägga mig på sidan och ta i allt jag kunde nästa värk, äntligen fick jag krysta på riktigt!! Efter ett tag kommer en undersköterska in och barnmorskan säger bara "tryck lite på magen nu så får vi ut den här!" Så vips var lilla Tilda ute och vilken lättnad!! All smärta bara försvann! Kände mig jätte lätt. :D

Fick efter ett tag gå och duscha och jag kan meddela att det kändes verkligen jätte konstigt att gå. Kände mig så lätt, kunde knappt hålla balansen. haha kul! Sen åkte vi upp till bb där jag stannade den natten och en till. Sen kom vi äntligen hem!

Så det var väl hur förlossningen gick till. Tyckte ändå att allt gick jätte bra! Man glömmer fort hur ont det gör!

Jag ska typ gå på toa nu om nån vill veta. skriv upp det vettja. byee.

idag

Igår efter jobbet kom pappa förbi för att hjälpa mig med nå grejs om föräldrapenningen, men ja jag ska ringa dit idag istället, är ju bara knäppt dedär. Jag följde i alla fall med honom till holmsund och hängde hos mamma ett tag, men mamma är ju utomlands så jag var alldeles ensam där. Dock inte så länge, mattias kom vid halv 6 typ och vi grillade och sådant najsigt.

I natt har varken jag eller Tilda sovit speciellt många minuter. Tilda har rört på sig, sparkat och haft sig hela natten typ. Var nära på att kliva upp och bära runt henne men hon var tyst så jag somnade en stund. Sov dock aldrig bra. Typ sover jag nånsin bra nu för tiden? Nu sover Tilda, ändå sitter jag här istället för att sova.. risken är ändå att hon vaknar om jag lägger ner henne och då kan jag ju ändå inte sova..

Annars vill jag mest bara på stan, handla typ en jacka, eller ja, handla hela stan typ, dessutom vill jag klippa mig. Men är man fattig så är man. Ska önska mig av pappa, bara för att jag är så snäll (hallååå, måste ju få då...)

Sitter på golvet idag också, sett en spindel för ett tag sedan, jag hoppas för mitt liv att den sitter kvar. Dock är dom sjuuukt snabba och jag gillar det ej. Dyker upp typ vars som helst när som helst. bläääää.

BVC imorgon typ halv nio eller nått sådant sjuuuuukt tidigt. Och jag måste GÅ dit, och det tar en halvtimme ungefär, jag måste alltså börja gå senast åtta på morgonen. Jajaj jag är ju ändå vaken då men vafan, det är ju jobbigt att gå. MEN VÄNTAAAA, JAG HAR JU BILEN HÄR KOM JAG JU PÅ ALLDELES NU PÅ SEKUNDEN!!!! Jag tar ju den. heheh. Den har bensin faktiskt till och med. yeeyyyy.-

nä, sova nu. Kanske.

hehe

Igår kväll låg jag och mattias i vår säng med tida så hon skulle somna, jag hade precis gett upp hoppet och var på väg att börja bära runt henne men innan de så somnade jag, och även Tilda och Mattias också. Sedan sov hon tills halv två ungefär, hon åt och sen somnade igen och vaknade inte förren halv sju så mattias skulle upp till jobbet. Jag känner mig inte alls jätte trött ju! Hur skönt är det inte då?! Nu sitter tilda i bärselen på mig och sover igen, hur söt som helst är hon :].

Lägenheten är vår och igår var vi och tittade på den. Jätte jätte fin och jag längtar inte alls mer nu tills vi flyttar!! Just nu sitter jag på golvet och ber om att det inte ska komma nån spindel och klättra på mig.. För nån natt sen hittade jag en spindel i sängen. Jag var förstörd. Vet ej hur jag tog mig igenon denna händelse. Men här sitter jag. Levande.

Jaja, idag vet jag inte alls vad som händer, ser ut som det blir bra väder så kanske tar jag mig en promenad med vagnen. Tilda verkar ju så snäll idag, får väl se om det håller i sig.


Älskling (L)

!

Nu sitter jag här och har tagit mig till pappa i holmsund. Ska vara här idag och imorgon med hunden då pappa jobbar dag. Var här igår också och jag skulle ta min bil till stan. Dock inte så ovanligt så var det naturligtvis nått fel på bilhelvetet och den levde om jättejätte mycket och jag trodde den typ skulle sprängas. Mitt hjärta tog sig en titt på skroten och ja, avgasröret hade gått av så idag tog han den till jobbet för att fixa dedär. Jag fick ta hans bil till holmsund då så du står den här, och snygg som den är så tror ju alla att det är min bil nu. heheh.

Igår pussade jag tilda (för ja hon är ju min dotter som jag typ älskar hur mycket som helst..) och vad får jag för det? Jo, hon tyckte inte om det så hon bestämde sig för att kräkas i min mun. hihih mysigt. <333 Imorse matade jag henne och hon slocknade och har sovit i bilstolen sen dess. Hur ofta händer det på senaste tiden ungefär?? skönt! Hahah nu sitter hon och drömmer också, jätte söt är hon :] Som vanligt då alltså.

Annars så hoppas jag just nu mest att vi får lägenheten, hade varit så sjukt nice med en trea iställetför en liten etta. Dessutom blir det mer våran lägenhet. åh jag vill! Får kanske veta idag om vi får den, isåfall flyttar vi in i november typ.

Nu är jag hungrig, känner att jag kanske borde passa på att äta nått nu innan tilda vaknar för då är det kört. Tror dock jag väntat liiiiiiite för länge med detta för nu låter det som hon håller på att vakna...

jaja, jag ska skynda mig och hålla tummarna för att jag får äta lite iaf! heheh hejdå.

bärsele in my (L)

yeey, jag älskar bärselen jag just införskaffat. Tilda har varit lite grinig på senaste tiden och så fort man lägger i från henne en sekund så skriker hon, man kan alltså inte göra nånting annat än att bära runt på henne. Och nu när jag är ensam hemma på dagarna då mattias jobbar så hinner jag inte ens äta, är hon tyst en sekund eller två så får jag stressa i mig nån macka bara för att få i mig nått. Hon är dock världens sötaste när hon sover. Och när hon bara sitter och tittar samtidigt som hon är tyst. Idag fyller hon dessutom TRE veckor och stor har hon verkligen blivit! I fredags, förra veckan alltså, vägde hon 4230 gram! Ska till bvc på måndag igen, får se hur mycket hon växt då.

En annan sak som också är typ världens bästa uppfinning måste ju vara tutten!! Jag köpte en annan sort då hon inte ville ha den förra, och den hon har nu tar hon ju faktiskt och det är väääldigt skönt att bara kunna ge henne den när hon skriker. Får hoppas att dropparna mot magknip hjälper nu också så att hon inte har så ont i magen, då skulle då jag också skrika.. Började med dom för några dagar sen, typ två, och det ska ta ungefär två tre dagar innan dom får effekt men jag tycker att det har blivit mycket bättre ändå iaf.

Nu är jag hos mamma i holmsund. Mattias slutar jobbet kl 16 och då ska vi äta grillat hos pappa så jag ska väl ta med tilda på en promenad till han snart. Skönt att få komma ut en stund. Känner ju inte av foglossningen längre och börjar sakta men säkert känna mig ganska normal igen (Y), riktigt skönt. Så. Hejdå.

RSS 2.0